Rodbehandling Århus

En rodbehandling har til formål at fjerne dødt nervevæv i en tands rodkanal. Mange mennesker vil på et eller flere tidspunkter i løbet af deres liv opleve at skulle have foretaget en rodbehandling, og neden for giver vi et indblik i nogle af de hyppigste årsager til denne tandbehandling.

Hvorfor skal en tand rodbehandles?

I mange tilfælde skyldes behovet for rodbehandling, at et dybt hul i en tand i længere tid er forblevet ubehandlet, hvorfor bakterier har gode betingelser for at nå ind til tandnerven. Når bakterier trænger dybt ind i tanden, forårsager de en betændelsestilstand, og dette kan medføre, at nerven dør. I andre tilfælde kan en rodbehandling være nødvendig, hvis en fyldning eller krone har ligget for tæt på tandnerven, hvilket har bevirket, at den er gået til grunde.

Hvis du har betændelse i tanden, vil du opleve forskellige symptomer. Det kan være smerter ved kulde og varme. Smerterne kan både opstå ved provokation, men de kan også forekomme helt uprovokeret. De kan være voldsomme, og det kan ofte være svært at sove for smerten. Har du betændelse i rodspidsen, vil der forekomme smerter ved tygning. Smerterne vil ofte være længevarende og konstante, hvorfor det kan være smertefuldt og meget generende.

En anden årsag til rodbehandling er frakturer og traumer. Det kan ske, hvis du er faldet og har slået dine tænder. Der findes forskellige former for frakturer, hvor en kompliceret en af slagsen ofte vil resultere i at nerven blottes, så er det nødvendigt med en rodbehandling.

Til sidst kan der også være retentionsmæssige årsager til at få foretaget en rodbehandling. Det forekommer i sjældne tilfælde, men det kan ske, hvis der ikke er nok tandsubstans tilbage. Her vil der være behov for en rodbehandling forud for en fyldning eller en krone, så restaureringen har den forankring, der er nødvendig.

Sådan foretages rodbehandling

For at undgå at de bakterier, som har forårsaget tandnervens død, spreder sig til den omkringliggende knogle, er det vigtigt at få en rodbehandling.

Behandlingen foretages ved at bore hul ind til rodkanalen, hvor tandens døde nerve samt bakterier fjernes ved hjælp af tynde rodfile. Herefter desinficeres rodkanalen og lukkes med cement og en plastfyldning. Afhængigt af det givne tilfælde kan yderligere påsætning af krone være nødvendigt.

Hos Tandlægerne Banegårdspladsen 10 i Århus, har vi stor erfaring med rodbehandlinger, og vi garanterer en behandling af høj kvalitet. Er du bange for smerter i forbindelse med en rodbehandling, så kan du her læse om tandlægeskræk.

Kontakt os for en smertefri rodbehandling

Har du brug for en rodbehandling, skal du endelig kontakte Tandlægerne Banegårdspladsen 10 i Århus. Vores hyggelige og moderne tandlægeklinik ligger midt i Århus og er udstyret med den nyeste teknologi, hvorfor vi har mulighed for at tilbyde dig smertefri rodbehandling.

Desuden stræber vi altid efter at skabe en behagelig atmosfære, når du træder ind ad døren, hvor vores medarbejderne er smilende og altid vil give dig den bedste behandling.

Kontakt os på tlf.: 70883663 eller send en mail på tdl@smildubare.dk. Alternativt kan du sende forespørgsel om tid til smertefri rodbehandling online.

Kontakt os

Tandlægerne Banegårdspladsen 10
v. Tina Skovlund Nielsen
Banegårdspladsen 10
8000 Århus C


Tlf: 86 13 56 55
E-mail: tdl@smildubare.dk

Sitemap

Telefontider

Mandag - torsdag kl. 7:30 - 17.30
Fredag 7:30 - 16:00


Tandlægevagt

Uden for klinikkens åbningstid kan tandlægevagten kontaktes.
Tlf: 40 51 51 62

Find vej

Parkering

Der er gode P-forhold i Bruuns Galleri samt på Orla Lehmanns Allé.

×

Menu

Online tidsbestilling

Skriv til os