Rodbehandling Århus

En rodbehandling har til formål at fjerne dødt nervevæv i en tands rodkanal. Mange mennesker vil på et eller flere tidspunkter i løbet af deres liv opleve at skulle have foretaget en rodbehandling, og neden for giver vi et indblik i nogle af de hyppigste årsager til denne tandbehandling.

Hvorfor skal en tand rodbehandles?

I mange tilfælde skyldes behovet for rodbehandling, at et dybt hul i en tand i længere tid er forblevet ubehandlet, hvorfor bakterier har haft gode betingelser for at nå ind til tandnerven. Når bakterier trænger dybt ind i tanden, forårsager de en betændelsestilstand, og dette kan føre til, at nerven dør.

I andre tilfælde kan en rodbehandling være nødvendig, hvis en fyldning eller krone har ligget for tæt på tandnerven, hvilket har bevirket, at den er gået til grunde.

Sådan foretages rodbehandling

For at undgå at de bakterier, som har forårsaget tandnervens død, spreder sig til den omkringliggende knogle, er det vigtigt at få en rodbehandling.

Behandlingen foretages ved at bore hul ind til rodkanalen, hvor tandens døde nerve samt bakterier fjernes ved hjælp af tynde rodfile. Herefter desinficeres rodkanalen og lukkes med cement og en plastfyldning. Afhængigt af det givne tilfælde kan yderligere påsætning af krone være nødvendigt.

Hos Tandlægerne Banegårdspladsen 10 i Århus, har vi stor erfaring med rodbehandlinger, og vi garanterer en behandling af høj kvalitet. Er du bange for smerter i forbindelse med en rodbehandling, så kan du her læse om tandlægeskræk.

Kontakt os

Tandlægerne Banegårdspladsen 10
v. Tina Skovlund Nielsen
Banegårdspladsen 10
8000 Århus C


Tlf: 86 13 56 55
E-mail: tdl@smildubare.dk

Sitemap

Telefontider

Mandag - torsdag kl. 7:30 - 17.30
Fredag 7:30 - 16:30


Tandlægevagt

Uden for klinikkens åbningstid kan tandlægevagten kontaktes.
Tlf: 40 51 51 62

Hverdage: 18:00 - 21:00
Weekend og helligdage:

Find vej

Parkering

Der er gode P-forhold i Bruuns Galleri samt på Orla Lehmanns Allé.

Cookie- og privatlivspolitik
×

Menu

Online tidsbestilling

Skriv til os