Behandlinger

 • Kosmetisk tandbehandling

  Tænder spiller en afgørende rolle for såvel vores selvbillede som vores udseende og fremtoning over for andre. Af denne grund vælger mange mennesker i dag at få lavet kosmetiske tandbehandlinger, der bidrager til et markant flottere smil.

  Få hvidere tænder med tandblegning

  Kaffe, rødvin, rygning og visse madvarer indeholder farvestoffer, der kan misfarve tænderne. Indtag af forskellige mad- og drikkevarer samt rygning kan således forårsage, at tænder ændrer farve, lige så vel som blandt andet rodbehandling kan bevirke, at en tand fremstår en smule blålig.

  I klinikken tilbyder vi både blegning af hele tandsættet samt af enkelte tænder. Ved brug af moderne og skånsomme metoder tilbyder vi således både intern og ekstern blegning for at give tænder hvidere nuancer.

  Tandregulering i alle aldre

  Tandblegning er sammen med tandregulering en af vores mest populære kosmetiske tandbehandlinger. Modsat manges forventning kan man aldrig blive for gammel til at få rettet sine tænder, og vi giver således alle muligheden for at få et mere lige og harmonisk tandsæt.

  Vi tilbyder råd og vejledning om tandregulering til personer i alle aldre, og samtidig har vi muligheden for at henvise til en specialist inden for tandregulering.

 • Kroner og broer

  Kroner

  Alle tænder har en naturlig tandkrone, men er en tand så beskadiget, at det ikke er muligt at reparere denne med en fyldning, er påsætning af en kunstig krone en god mulighed for at opnå et godt resultat med en god bidfunktion samt et flot udseende.

  En krone yder en høj grad af beskyttelse og stabilitet, idet en kunstig tandkrone omslutter hele den naturlige tand som en form for hætte.

  Der findes en lang række forskellige kronetyper, og hos os tilbyder vi metalkeramiske kroner, guldkroner og porcelænskroner – herunder zirkonium-kroner.

  Broer

  En bro er en erstatning for én eller flere manglende tænder. Den store forskel på kroner og broer er således, at kroner benyttes, når en del af den naturlige tand stadig findes, mens broer benyttes, når en eller flere tænder mangler.

  Broer kan fremstilles således, at de erstatter op til flere tænder, men uanset hvor mange tænder en bro erstatter, gælder det, at broer er afhængige af nabotænder for at kunne sidde fast.

  Solidt håndværk – vejen til de gode resultater

  Hos Tandlægerne Banegårdspladsen 10 lægger vi stor vægt på, at håndværket er i orden. I vores bestræbelser på altid at yde et godt stykke arbejde for vores patienter, sørger vi for løbende at optimere vores kompetencer samt så vidt muligt altid at benytte danske teknikere, som vi har arbejdet sammen med i mange år.

 • Implantater

  Et implantat er en kunstig tandrod, som erstatter en eller flere manglende tænder. Et implantat består af en metalskrue, der bores ind i kæbebenet, hvor det vil danne grundlag for påsætning af en krone, en bro eller en protese.

  Vi har stor erfaring med implantatbehandling, og vores gode materialer sikrer i kombination med vores solide håndværk implantatbehandling af høj kvalitet.

  Veldokumenterede materialer

  På vores klinik anvender vi ene og alene implantater fra firmaer, der har dokumenteret kvaliteten af deres materialer. Med velafprøvede implantater og vores faglige kunnen har vi nemlig det absolut bedste udgangspunkt for at udføre implantatbehandlinger, som vores patienter kan være tilfredse med langt ud i fremtiden.

  Et godt og tilfredsstillende resultat

  De implantater, vi anvender, indeholder alle titanium, da dette metal har den egenskab, at det let tilpasser sig det levende knoglevæv, hvorfor der vil opnås et resultat, der på mange måde minder om en naturlig tand.

  Vi benytter blandt andet Astra implantatet, hvis høje værdi af titanium stimulerer hurtig knogleheling.

  En implantatbehandling er et større indgreb, der foretages under lokalbedøvelse, men til gengæld giver det et langtidsholdbart resultat, idet et implantat kan forventes at holde resten af livet.

 • Tandlægeskræk

  Bryder du dig ikke om at gå til tandlægen? Og gør du dit bedste for at udskyde dine besøg hos tandlægen så længe som muligt? Så er der meget, der tyder på, at du er en blandt de tusinder af danskere, som lider af tandlægeskræk.

  Hos Tandlægerne Banegårdspladsen 10 gør vi en aktiv indsats for at italesætte dette problem, som trods dets store udbredelse ofte opfattes som et tabu.

  Årsager til tandlægeskræk

  Der kan være adskillige årsager til tandlægeskræk. Nogle bryder sig ikke om de sterile forhold, der er hos mange tandlæger, mens andre frygter smerter i forbindelse med behandling.

  I vores klinik gør vi vores bedste for at imødekomme alle typer af patienter, da en af vores vigtigste opgaver er at skabe et trygt grundlag for tandbehandling.

  Behagelig og afslappet atmosfære i klinikken

  I klinikken har vi indrettet vores venteværelse, således at det fremstår varmt og roligt. Disse behagelige og afslappede rammer er et godt første skridt på vejen mod at slippe af med tandlægeskræk.

  Skånsom og smertefri behandling

  Desuden lægger vi vægt på at have kvaliteten i fokus, og dette gør vi bedst ved at benytte det nyeste udstyr, der tilmed sikrer en skånsom og smertefri behandling.

 • Plastfyldninger

  Hos tandlægerne Banegårdspladsen 10 er plast vores foretrukne fyldningsmateriale. I udgangspunktet bruger vi således altid plastfyldninger, når en del af en tand skal erstattes i forbindelse med eksempelvis behandling af caries.

  Hvorfor vælge plast?

  Plast et fyldningsmateriale, der har den fordel, at den let limer sig til tanden, hvilket bevirker, at kun en minimal del af den sunde tandsubstans bores væk.

  Derudover giver plastfyldninger gode muligheder for at opnå et æstetisk flot resultat af høj kvalitet, idet farven passer godt ind blandt naturlige tænder.

  Cariesbehandling med fokus på tryghed

  Når vi benytter plastfyldninger i forbindelse med cariesbehandlinger, arbejder vi med udgangspunkt i at udføre et stykke arbejde, hvor både kvaliteten og trygheden er i top.

  Dette betyder, at behandlingen ikke alene udføres af autoriseret sundhedspersonale med respekt for den enkelte patients behov men også med fokus på altid at anvende plast af højeste kvalitet.

 • Rodbehandling

  En rodbehandling har til formål at fjerne dødt nervevæv i en tands rodkanal. Mange mennesker vil på et eller flere tidspunkter i løbet af deres liv opleve at skulle have foretaget en rodbehandling, og neden for giver vi et indblik i nogle af de hyppigste årsager til denne tandbehandling.

  Hvorfor skal en tand rodbehandles?

  I mange tilfælde skyldes behovet for rodbehandling, at et dybt hul i en tand i længere tid er forblevet ubehandlet, hvorfor bakterier har haft gode betingelser for at nå ind til tandnerven. Når bakterier trænger dybt ind i tanden, forårsager de en betændelsestilstand, og dette kan føre til, at nerven dør.

  I andre tilfælde kan en rodbehandling være nødvendig, hvis en fyldning eller krone har ligget for tæt på tandnerven, hvilket har bevirket, at den er gået til grunde.

  Sådan foretages rodbehandling

  For at undgå at de bakterier, som har forårsaget tandnervens død, spreder sig til den omkringliggende knogle, er det vigtigt at få en rodbehandling.

  Behandlingen foretages ved at bore hul ind til rodkanalen, hvor tandens døde nerve samt bakterier fjernes ved hjælp af tynde rodfile. Herefter desinficeres rodkanalen og lukkes med cement og en plastfyldning. Afhængigt af det givne tilfælde kan yderligere påsætning af krone være nødvendigt.

  Hos Tandlægerne Banegårdspladsen 10 har vi stor erfaring med rodbehandlinger, og vi garanterer en behandling af høj kvalitet.

 • Tandlægeeftersyn

  Forebyggelse er den bedste behandling. Af denne grund lægger vi hos Tandlægerne Banegårdspladsen 10 vægt på at understrege vigtigheden af at supplere den daglige tandhygiejne med grundige regelmæssige tandlægeeftersyn.

  Derfor er tandeftersyn vigtige

  Ved et tandeftersyn undersøger vi mund og tænder for tegn på cariesangreb, paradentose og andre tandsygdomme. I tilfælde af tilstedeværelsen af fyldninger undersøger vi ligeledes disse for, hvorvidt de er intakte, idet en ødelagt fyldning øger risikoen for ophobning af bakterier og dermed udviklingen af caries.

  Ved tandproblemer – eksempelvis caries – behandler vi naturligvis disse ved brug af moderne og effektive teknikker, således at vores patienter får den absolut bedste behandling både hurtigt og smertefrit.

  Regelmæssige besøg hos tandlægen er således vigtige for at forebygge samt opdage eventuelle tandproblemer, inden de udvikler sig og kræver mere omfattende behandling.

  Tandrensning

  h3>
  Under et tandlægeeftersyn foretager vi desuden tandrensning, der har til formål at fjerne plak, tandsten og misfarvninger. Til sidst polerer vi tænderne, således at de er glatte og rene.

  Hvis vi vurderer, at det er nødvendigt, tilbyder vi instruktion i daglig tandhygiejne – herunder børsteteknik og brug af tandtråd.

 • Paradentose

  Paradentose er en betændelsestilstand i tandkødet, der medfører, at tænderne bliver løse og ultimativt falder ud.

  Det kan være vanskeligt for den enkelte person at opdage paradentose, og derfor er det essentielt, at tandkødet undersøges grundigt ved regelmæssige tandlægeeftersyn.

  Hos Tandlægerne Banegårdspladsen 10 har vi altid fokus på tandkødets tilstand, og i tilfælde af paradentose tilbyder vi effektiv og skånsom behandling i klinikken.

  Årsager til paradentose

  Paradentose har sin begyndelse i tandkødsbetændelse. Tandkødsbetændelse opstår, når bakterier, som resultat af dårlig mund- og tandhygiejne, forårsager en betændelsestilstand i tandkødet. Hævet, ømt og blødt tandkød er tre kendetegn for tandkødsbetændelse.

  Når tandkødsbetændelse udvikler sig, trænger bakterierne ned i kæbeknoglen, hvor de med tiden nedbryder knoglevævet.

  Efterhånden som knoglen går til grunde, mister tænderne deres fæste, hvilket bevirker, at de til sidst er så løse, at de falder ud.

  Behandling af paradentose

  Paradentose er en tandsygdom, der kræver en vanskelig og ofte lang behandlingsproces.

  I nogle tilfælde kan sygdommen behandles med en kombination af en tandrodsrensning og ekstra god daglig tandhygiejne.

  I andre tilfælde, hvor betændelsestilstanden er mere fremskreden og tandkødslommerne dermed ekstra dybe, kan en paradentoseoperation være løsningen på problemet. En sådan operation består i at rense tandroden dybdegående for derefter at sy tandkødslommerne sammen.

Har du brug for hjælp?
Ring 86 13 56 55

Kontakt os

Tandlægerne Banegårdspladsen 10
v. Tina Skovlund Nielsen
Banegårdspladsen 10
8000 Århus C


Tlf: 86 13 56 55
E-mail: tdl@smildubare.dk

Telefontider

Mandag - torsdag kl. 7:30 - 17.30
Fredag 7:30 - 16:30


Tandlægevagt

Uden for klinikkens åbningstid kan tandlægevagten kontaktes.
Tlf: 40 51 51 62

Hverdage: 18:00 - 21:00
Weekend og helligdage:

Find vej

Parkering

Der er gode P-forhold i Bruuns Galleri samt på Orla Lehmanns Allé.

×

Menu

Ring op

Online tidsbestilling

Skriv til os